Melbourne/Philip Island
01 feb. 2010
vanuit
Poeh, dat is al weer veel te lang geleden. zoveel gedaan in deze maand!
Melbourne is als toeristische stad niet erg aantrekkelijk. Ze hebben een paar dingen die je gezien moet hebben, parken/Federation Square met de Fed. Bells, een paar parken en oude (parlements) gebouwen. Daarna hield het eigenlijk wel een beetje op. De meningen zijn verdeeld over Sydney en Melbourne. De helft vindt Melbourne absoluut de leukste stad van Australie en de andere helft Sydney. Ik moet de voorkeur aan Sydney geven. Het leefde iets meer, meer mogelijkheden en een andere sfeer die me wat meer aansprak. Na een week met de jongens wat rondgeslenterd te hebben (warm, warm, warm) kwam ik Anna tegen. Een duitser die een auto had gehuurd voor 3 dagen om naar Phillip Island te gaan. Ze nodigde me uit om met haar mee te gaan. Zo konden we oa de kosten delen. Ik heb het enorm leuk gehad met de jongens, maar hun humor was niet hetzelfde als de mijne. In het begin was het leuk om lekker stom te ouwehoeren maar het niveau was nu wel heel erg gedaald hahaha. Dus ik was wel toe aan wat nieuw gezelschap en deze kans nam ik met 2 handen aan. Dat was dus de 1e x dat ik in Australie gereden heb! Aan de linkerkant van de weg, schakelen met de linkerhand en knipperlicht aan de rechterhand! Ik heb al een paar x de ruitenwisser aangezet ipv mijn knipperlicht te gebruiken LOL. Zag er erg grappig uit! 1x moest ik keren omdat ik verkeerd gereden was en toen parkeerde ik aan de rechterkant om weer de weg op te kunnen. Erg gevaarlijk, maar gelukkig was het rustig op dat moment. Het was echt heel erg wennen, maar ik was blij dat de pedalen gewoon hetzelfde zijn als in Europa. Ging achteraf best wel heel erg goed en dit is weer een punt wat ik van mijn 'te doen' lijstje kan wegstrepen. Op Phillip Island heb ik de pinguin parade gezien. Pinguins van ong. 33 cm groot, dus echt heel klein en zooooooo schattig! Komen ze heel voorzichtig uit het water, kijken of de kust veilig is (letterlijk) sprinten weer snel terug het water in alsof hun leven ervan af hangt en komen een paar tellen later er weer uit om te kijken of ze nu de oversteek naar de duinen kunnen maken. Eerst was er 1. Heel dapper. Later zag je 3 bij elkaar. Later werden de groepjes steeds groter, tot er een groep van 20(!) bij elkaar heel snel over het strand waggelden, op zoek naar de beschutting van de duinen! Ik heb zo'n lol gehad om die beesten, zo mooi om dat zo te bekijken! Helaas mochten we geen foto's maken. Ook heb ik koala's gezien, zelfs een peuterkoala. Ze sliepen allemaal dus niet veel actie, maar wel heel bijzonder. In het wild zagen we veel wallaby's. Dit is een kleine soort kangaroo met een donkere vacht, bijna zwart. Ze hoppen zo over straat dus s'avonds moet je goed opletten dat je niet eentje aanrijd.
Terug in Melbourne,na wat tips die ik van iemand gekregen had, ben ik de stad met andere ogen gaan bekijken. Waar je in Sydney de steegjes wil vermijden, moet je ze in Melbourne juist gaan opzoeken voor de gezellige terrasjes en kleine barretjes, nog kleinere winkeltjes. Zoveel sfeer in zo'n achteraf straatje en dat sprak me heel erg aan!
Ik hou van de afwisseling van de natuur en de gezelligheid van de stad.
Hier laat ik het nu even bij wegens tijdgebrek, maar de volgende keer vertel ik over Tasmanie. Ook zoveel bijzondere dieren gezien en overal waar ik kom, kom ik de leukste mensen tegen!!
Hoop dat ik binnenkort nieuwe foto's op picasa kan zetten.
Ik hou van de afwisseling van de natuur en de gezelligheid van de stad.
Hoop dat ik binnenkort nieuwe foto's op picasa kan zetten.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}